Vloeistofdicht terrein Reukema

Met een groot internationaal netwerk is Reukema een inventieve partner in handel en recycling van ferro’s, non-ferro’s, papier en plastic. Het bijna 100 jaar bestaan van de onderneming bewijst de kracht van het specialisme. Na internationale uitbreidingen en overnames is het uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de nationale en internationale markt.

Terrein Reukema

Voor haar activiteiten op het terrein in Harderwijk is er gekozen voor een duurzame, onderhoudsarme, vloeistofdichte vloer. Dat is de samenvatting van het infra terrein wat RvB aangelegd heeft voor Reukema Recycling. Voorheen werd het terrein continu blootgesteld aan beschadigingen door de kranen, containers, knijpers en schroot. De beschadigingen blijven, echter wordt het terrein van Reukema nu middels een unieke oplossing van RvB altijd vloeistofdicht. Zware belastingen, beschadigingen aan het oppervlak, zettingen vanuit de bodem, het heeft allemaal geen invloed meer op de vloeistofdichtheid van het terrein. Onderhoud is niet meer nodig en bevoegd gezag is tevreden. Een investering voor de lange termijn. Een terrein van 3.600m² met een hoogwaardige staalvezel-betonvloer. Ook levert en realiseert RvB uiteraard de riolering, putten en olie-/benzineafscheiders.

Terreinafscheiding

In opdracht van Reukma heeft RvB Engineering alle voorbereidende werkzaamheden op zich genomen, ten behoeve van het ontwerp van een terreinafscheiding. Rondom het terrein heeft RvB in het werk gestorte keerwanden geplaatst, waarop vervolgens een schitterend ontworpen staalconstructie is aangebracht, die ervoor zorgt dat de werf vanaf de buitenzijde een compleet andere uitstraling krijgt, en het geluid naar de omgeving fors gereduceerd wordt.

Een hoogwaardige verhardingsconstructie en dito buitenzijde; het kan wanneer bouw en infra met elkaar worden gecombineerd. RvB heeft alles in huis een project compleet en turn-key op te leveren.

Opdrachtgever: Blocq & Maneschijn B.V.