Vloeistofdichte vloer Hoeben Metalen Kampen

De aanleg van deze vloeistofdichte vloer van Hoeben heeft de volgende uitgangspunten: havengebonden, zettingsgevoelig, vloeistofdicht en een zware dagelijkse belasting. Allemaal ingrediënten die vragen om de specialisaties van RvB.

Hoeben metalen is in 1893 in Leeuwarden opgericht. Door de jaren heen is Hoeben Metalen uitgegroeid tot een metaalrecyclingbedrijf van formaat. Hoeben specialiseert zich in het verzamelen, slopen en verwerken van ijzer en metaal. En dat alles gebeurt op efficiënte wijze, met moderne technieken en respect voor de leefomgeving.  Na een aantal verhuizingen vestigde Hoeben zich in 2010 uiteindelijk in Kampen. Daar gebruiken ze een terrein van 36.000m2 in de Zuiderzeehaven.

Dit terrein is door RvB ontworpen, uitgevoerd en turnkey opgeleverd. Teneinde Hoeben Metalen vrij te stellen van onderhoud aan het terrein, en om de vloeistofdichtheid te waarborgen heeft RvB hier een vloeistofdichte onderafdichting aangebracht. Door deze onderafdichting ontstaat er een onderhoudsvrije vloeistofdichte voorziening, terwijl aan de bovenzijde van de constructie gewoon met een eindverharding van bestrating, kan worden gewerkt met grove machines. De beschadigingen die aan de vloeistofdichte vloer komen, hebben geen invloed op de vloeistofdichte functie van het terrein. Zo kan Hoeben zorgeloos recyclen en voldoet ze eenvoudig en snel aan de milieuregels.

Opdrachtgever: Hoeben Metalen Kampen B.V.