Vloeistofkerende vloer Riwald Beverwijk

Na de overname van Koster uit Beverwijk door Riwald, is op het terrein een nieuwe terrein fundering en vloeistofkerende vloer aangebracht. De uitbreiding met deze vestiging naast de bestaande vestigingen van Riwald Recycling, brengt het bedrijf een mooie groei. Nieuwe markten, grotere volumes en direct in de haven. De overname biedt de mogelijkheid rechtstreeks te leveren aan aluminium- en staalproducenten in landen als Marokko, Turkije, Griekenland en India. Deze bedrijfsuitbreiding zet Riwald Recycling in de top 5 van de Nederlandse spelers in de metaalrecycling branche.

Vloeistofdichte riolering

Doordat de mogelijkheid bestaat dat in het af te voeren water van het terrein verontreinigende stoffen meekomen, is het geboden een vloeistofdichte riolering aan te leggen. Deze wordt uitgevoerd met een materiaal wat bestand is tegen chemicaliën. Standaard rioleringsbuizen zijn daarentegen niet bestand tegen bodembedreigende materialen. Het vervuilde water wordt gescheiden in een olie/benzine afscheider in maakt onderdeel uit van het rioleringsstelsel. Deze wordt voor elk project op maat ontworpen door onze creatieve civiele engineering.

Terrein fundering

De terrein fundering voor Riwald Recycling in Beverwijk is ontwikkeld vanuit de belasting op het terrein en de plaatselijke bodemgesteldheid. Deze elementen bepalen onder andere de dikte, samenstelling en hardheid van onze terrein fundering. Dit terrein is uitgevoerd met een ontwikkelde fundering van RvB. Dit heeft als voordeel de gemakkelijke afdracht van enorme druksterktes van statische en mechanische belastingen, zodat vermoeiing veel later optreed dan een traditionele terrein fundering. Ook voor de vloeistofkerende vloer, bij dit project asfalt, biedt het een lange levensduur. Doordat er nagenoeg geen vermoeiing in de funderingsconstructie optreed, heeft de eindverharding ook een langere levensduur.

Vloeistofkerende vloer

Bij een terrein waar metaal opgeslagen ligt, is een vloeistofkerende vloer een vereiste. Voor de op- en overslag van metalen is in de meeste gevallen een vloeistofkerende vloer voldoende. Bij de verwerking waarbij bodembedreigende materialen vrijkomen, is het vaak een vereiste een vloeistofdichte vloer aan te leggen. De vereiste een vloeistofkerende of vloeistofdichte vloer aan te leggen, ligt aan de activiteit wat op het terrein uitgevoerd wordt. Voor Riwald in Beverwijk is een vloeistofkerende vloer afdoende in combinatie met een vloeistofdichte riolering.

RvB biedt een complete oplossing, waarbij voorbereidende civiele engineering en de uitvoerende realisatie een waardevolle combinatie zijn met onze creatieve instelling en pragmatische werkwijze. Bij veel projecten met milieueisen en andere belangen, is RvB de juiste partner.

Opdrachtgever: Riwald Recycling Beverwijk BV